De komende drie jaar zullen Bay en Bessemer bedragen tussen de 500.000 dollar en 2 miljoen dollar investeren in veelbelovende bedrijven die gebruikmaken van Force.com, zo meldt TechCrunch. Force.com is een webgebaseerd platform voor bedrijfstoepassingen.

Vorige maand is Force.com geïntroduceerd door Salesforce, dat oorspronkelijk webbased crm-software levert. Al sinds 2003 kunnen ontwikkelaars ook zelf bedrijfstoepassingen maken via een webbased platform van Salesforce, maar op Force.com kan dat nu gebruiksvriendelijker en met een eigen interface. Inmiddels heeft het platform Force.com 350 partners en staan er 725 toepassingen op.

Bedrijven kunnen hun met Force.com ontwikkelde software beschikbaar stellen via de online marktplaats AppExchange. De investeerders Bay Partners en Bessemer Venture Partners zijn vooral geïnteresseerd in het klantenbestand van Salesforce, dat onder meer 50.000 ontwikkelaars bevat.

Bay had al eerder geld gestopt in bedrijven die handelen op AppExchange, zoals Xactly, Eloqua, Cornerstone en eProject. Met de huidige investering willen zij in een eerder stadium kunnen instappen. Daarbij kijkt Bay uitsluitend naar volledig ontwikkelde toepassingen met goede cijfers.