De iPod nano is er in twee versies: een met 2 GB opslagruimte (goed voor vijfhonderd muzieknummers) en een met 4 GB (duizend tracks). De muziekspeler is uitgevoerd in het wit en het zwart. De apparaten zijn voorzien van een kleurenscherm. Het model van 4 GB kost 249 dollar, de variant met 2 GB gaat voor 199 dollar over de toonbank.

"De iPod nano is 80 procent kleiner dan de originele iPod", aldus Steve Jobs, bestuursvoorzitter van Apple. Het apparaat weegt slechts 43 gram Volgens Jobs is de ultradunne iPod daarmee de 'grootste revolutie sinds de introductie van de iPod'.

Vorige week maakte Apple pers en publiek al lekker met de aankondiging dat het bedrijf een spectaculaire lancering in petto had. De uitnodiging voor journalisten leidden onder meer tot speculaties over de introductie van een video iPod.

Rokr

Tegelijkertijd met de iPod nano presenteerde Apple de Rokr, een mobiele telefoon. De Rokr is ontwikkeld in samenwerking met Motorola. Op de telefoon is ruimte voor honderd muzieknummers. De Rokr zal vanaf komend weekeinde te koop zijn. Apple-fans keken al maanden uit naar de introductie van deze telefoon.