"De site is nu in grote lijnen af, maar er wordt nog gewerkt om de bugs eruit te halen", zegt Peter Vroege, uitgever bij Wolters Noordhoff Atlasproducties. De site vertoont nog kuren in Firefox. Na inloggen kunnen gebruikers themakaarten genereren en aanpassen. De site maakt gebruik van de data achter de duizend atlaskaarten. Zo kan er per buurt worden geselecteerd op bijvoorbeeld bevolkingsdichtheid, inkomen, of het aantal allochtonen of uitkeringsgerechtigheden.

Naast het tekenen, inkleuren, legenda's maken en grafieken toevoegen, is het mogelijk zelf berekeningen of GPS-gegevens in te voeren. Bewerken en interpreteren van satellietbeelden kan met het onderdeel 'remote sensing'. De persoonlijke Bosatlas-kaarten zijn te exporteren naar Google Earth.

Tot 1 november blijft de site gratis te gebruiken, daarna moet voor sommige onderdelen worden betaald. Scholen betalen 90 euro per jaar voor een speciale licentie waarbij ze onder meer nauwkeurige plattegronden en luchtfoto's als achtergrond kunnen gebruiken.

Wolters Noordhoff ziet Google Maps niet als concurrent. Vroege: "Google biedt de wereld zoals hij te zien is en wij bieden de interpretatie van de wereld. We hebben bijvoorbeeld een wereldkaart met hoe landen omgaan met homoseksualiteit, van liberale landen als Nederland tot landen waar er de doodstraf op staat. Dat soort interpretaties vind je niet systematisch in Google Earth."

De kaarten kunnen ook op externe sites worden getoond, maar zo goed als bij Google Maps gaat dat nog niet: ze kunnen alleen als plaatje worden opgeslagen. De beste door gebruikers gemaakte kaarten worden op termijn verzameld en maken kans in de papieren atlas te komen.