De provider moet een nieuwe toon in de toch al volle markt zetten. "Er is onderzoek gedaan door Netpanel naar de grootste irritaties bij internetters", verklaart een woordvoerster van Bbned. Naar verluidt heeft de nieuwe provider de dienstverlening afgestemd op de resultaten van dat onderzoek. De komst van de nieuwe provider is door diverse bronnen tegenover Webwereld bevestigd.

De provider heet naar alle waarschijnlijk Alice. Het Italiaanse bedrijf verwijst vanaf zijn homepage al naar het Nederlandse domein Alice.nl, evenals naar de bestaande Alice-diensten in Duitsland en Frankrijk. Uit die diensten valt al een en ander af te leiden over het concept van Alice.

Ook in Frankrijk en Duitsland zegt het bedrijf klantgeoriënteerd te zijn. In Duitsland beloont het bedrijf bestaande klanten die nieuwe klanten werven met korting op de rekening. In Frankrijk biedt de provider vergelijkbare voordelen en krijgen klanten tevens korting op bijvoorbeeld tijdschriften en cosmeticaproducten van Yves Rocher.

In Duitsland biedt Alice ook mobiele telefonie aan, waarbij gebruikers gratis naar Alice Mobiel en voip bellen. Voor 15 euro kan onbeperkt naar vaste nummers in Europa, de VS, Canada, Australië en Japan gebeld worden.

In Frankrijk biedt het bedrijf geen mobiele telefonie aan, maar wel voip, waarmee gratis naar vaste nummers in onder andere Europa, de VS, Canada, Australië en Japan gebeld kan worden. In beide landen biedt het bedrijf ook voordelig digitale televisie aan.