De prijzen voor de kantoorsoftware blijven ongeveer gelijk, zo heeft Parri Munsell van Microsoft bevestigd. Er komen zeven edities van Office 2007 uit. De nieuwe Office kent een aantal nieuwe functies en xml-formaten en een nieuwe gebruikersinterface.

De 'home and student'-versie die bedoeld is voor thuisgebruikers kan op maximaal drie pc's worden geïnstalleerd en kan niet worden geüpgraded. Het opvallendste aan dit pakket is dat het e-mail- en agendaprogramma Outlook eruit is gehaald. De software bevat wel het programma OneNote. De prijs zal ongeveer 149 dollar bedragen.

Het pakket Office Professional Plus 2007 is vergelijkbaar met de huidige Professional Enterprise Edition 2003. Voor ondernemers komt er verder nog Office Small Business 2007, Office Standard 2007 en Office Basic 2007. Tot slot staan Office Forms Server 2007 en Office SharePoint Server 2007 ook in de planning. De prijzen van de Professional-pakketten hangen af van het aantal licenties.

Professional Plus, de editie die de meeste bedrijven zullen gaan gebruiken, bestaat uit Word, Excel, Powerpoint, Acces, Outlook en voor het eerst Office Communicator. Dit is een zakelijke instant messaging-programma.

De eerste bètaversie van het nieuwe Office-pakket verscheen in november. De uiteindelijke versies zullen nog voor het einde van dit jaar klaar zijn.