Vanwege aanhoudende financiële problemen heeft AMD al eerder personeel moeten ontslaan. In totaal heeft de chipfabrikant eerder dit jaar aangekondigd 1.600 werknemers de laan uit te sturen, wat neerkomt op zo'n tien procent van het personeelsbestand.

Toekomstplannen

Bij de nieuwe ontslagronde gaat het dus om 500 mensen, verspreid over alle afdelingen wereldwijd van AMD. Een andere maatregel om kosten te besparen was het onderbrengen van zijn fabrieken in een nieuwe joint venture, The Foundry. Komende week organiseert AMD een bijeenkomst om de toekomstplannen en status quo van het bedrijf uit de doeken te doen.

LinkedIn en Veoh

Behalve AMD vallen er opnieuw ontslagen bij Amerikaanse internetbedrijven, zo meldt CNet. De zakelijke sociale netwerksite LinkedIn, die juist bijna 23 miljoen dollar aan investeringsgeld had opgehaald en eerder zei te profiteren van de huidige crisis, zet 36 medewerkers op straat, ongeveer 10 procent van het totale aantal medewerkers.

Online videosite Veoh zal een vijfde van zijn personeel op straat zetten, ongeveer 20 mensen. Volgens Veoh blijven de inkomsten van het bedrijf groeien, maar wordt verwacht dat het slechte economische klimaat van invloed zal zijn op de advertentiemarkt. Net als LinkedIn had Veoh recentelijk nieuw investeringsgeld gekregen. Met deze 30 miljoen dollar en vorige investeringen heeft het bedrijf in totaal 70 miljoen dollar opgehaald.