De tekstverwerker Writer van OpenOffice.org blijkt in staat te raden in welke taal een tekst is geschreven en past daarop de spellingcontrole aan. Daarbij zijn ook voorbereidingen getroffen voor de ondersteuning van het Fries.

Diagrammen maken gaat sneller en er kunnen betere driedimensionale afbeeldingen gemaakt worden. Wie een document op een andere computer wil afdrukken kan de instellingen uit het odf-bestand negeren en terugvallen op de printerinstellingen van de gebruikte machine.

Er is een sneltoets gekomen voor het herhalen van (ctrl-shift-y) van handelingen, en uitvoer naar html kunnen gebruikers nu controleren in een previewscherm. De makers hebben ook gedacht aan het ecosysteem om het office-pakket heen, want de mogelijkheden om te integreren met de software zijn behoorlijk verbeterd. Ook zijn er de nodige problemen verholpen, zoals die met de exporteer-functionaliteit naar pdf-bestanden.

De aankondiging van de nieuwe versie komt een dag voor de internationale OpenOffice.org-conferentie in Barcelona. Webwereld zal vanaf het congres verslag doen.