Dat zijn niet allemaal actieve gebruikers, geeft Zon toe. Volgens woordvoerster Christel Verhoeven wordt het gebruikersbestand nu doorgelicht. "We verwachten dat 80 tot 90 procent actief Zon-gebruiker is."

Als dat klopt, behoort Zon - dochter van telecombedrijf Versatel en voor een klein deel in handen van Radio 538 en de Free Record Shop - qua gebruikersaantallen tot de absolute top van Nederlandse internetaanbieders. KPN Telecom blijft marktleider. Het bedrijf meldde onlangs 1 miljoen netklanten te hebben via haar dochters Planet Internet, Het Net, XS4ALL, HCCnet en Capitol Online.

Een groot deel van de gebruikers bezoekt volgens Verhoeven de Zon-homepage. Dagelijks zou de voorpagina van Zonnet.nl 50.000 keer worden opgevraagd. Op 1 mei wordt een nieuw webportaal gelanceerd. Een redactie van acht man zal zorgen voor originele content.

"We zullen 20 magazines maken, onderverdeeld in interessegroepen van gebruikers", vertelt Verhoeven. "Daarvoor is onderzoek gedaan onder de gebruikers." Zon blijft een deel van de content voor haar site inkopen bij onder meer het Internet Persbureau. Ook uit een nieuwe overeenkomst met Quote Media komt webinhoud.

Het nieuwe Zon-portaal biedt ook een winkelplein. Hot-Orange.com zal worden 'ingebouwd', evenals BOL.com. Met deze online boeken- en platenzaak heeft Zon onlangs een overeenkomst gesloten.Eerdere relevante berichten: KPN haalt mijlpaal van 1 miljoen Nederlandse netklanten (03 maart 2000)