Wie internet op gaat via de Safe Kids Zone kan niet surfen naar sites met bijvoorbeeld porno, datingrubrieken en sekten. De provider richt zich op basisscholen en ouders die kinderen een veilige toegang tot internet willen bieden. Al 125 scholen hebben interesse getoond.

Het filter, van Amerikaanse makelij, is geïnstalleerd op de systemen van de provider. Het is niet nodig speciale software op de thuis-pc te installeren. Wanneer een 'verboden' pagina wordt opgevraagd, komt het Safekidszone-scherm in beeld. De internetaanbieder biedt verder extra's als vijf mailadressen, 10MB ruimte voor een homepage en een professionele helpdesk.

Surf Kids is niet verantwoordelijk voor de techniek achter de inbeldienst. Het bedrijf neemt een 'virtual ISP-dienst' af van een Brits bedrijf. Om geld te verdienen zal Surf Kids de filtersoftware verkopen aan bedrijven en instellingen, om netwerken van bedrijven te kuisen. Er wordt al gepraat met Kennisnet, aldus een zegsman van Surf Kids.

Surfkids BV is onder andere bouwer van een 'kidscommunity' voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Volgens het bedrijf trekt die site gemiddeld 70.000 unieke bezoekers per maand. De Safe Kids Zone is niet de eerste gefilterde netdienst. De EO biedt met Filternet een soortgelijke service, maar vraagt daarvoor 10 gulden per maand.