WhatsApp meldt dat het de mijlpaal van 64 miljard berichten per dag heeft bereikt. Daarvan worden 20 miljard berichten verzonden en 44 miljard berichten ontvangen. Het verschil tussen die cijfers wordt verklaard doordat berichten soms in een groep naar meerdere mensen worden gestuurd.

Het nieuwe dagrecord van WhatsApp komt na nog geen anderhalve maand nadat Facebook aankondigde de berichtendienst te willen kopen voor 19 miljard dollar. Een aantal gebruikers kondigde daarop aan WhatsApp in te ruilen voor een andere berichtendienst, zoals Telegram, maar dat heeft zich niet echt goed doorgezet. Wel haalde die wonderlijke periode beide diensten tegelijkertijd offline.

Line: iets kleiner maar snel groeiend

Tegelijkertijd brengt ook de iets kleinere berichtendienst Line cijfers naar buiten. Voor het eerst haalt de van origine Japanse dienst 400 miljoen gebruikers. Ter vergelijking: Whatsapp meldde vorige maand een actief gebruikersaantal van 465 miljoen per maand. Vooral in Noord-Amerika en Europa kwamen er gebruikers bij. Verder is de dienst vooral populair in Azie.

Wel tekent The Next Web terecht aan dat Line het aantal installaties telt, dus mensen die de dienst op meerdere apparaten gebruiken worden meerdere malen meegeteld. Daarnaast worden geen cijfers gegeven over de daadwerkelijke actieve gebruikers. Meer zegt het waarschijnlijk dat Line verder meldt dat het een eigen record van 10 miljard verzonden berichten per dag heeft geteld.