Eerder deze week lekten er al videobeelden van terreurverdachte Samir A. tijdens zijn verhoor in de rechtbank van Rotterdam uit. De rechtbank zegt streng te controleren op audio- en videomateriaal. Naar aanleiding van het uitlekken van dat videomateriaal is de Rotterdamse rechtbank een onderzoek gestart.

Nu blijkt ook de rechtbank in Amsterdam-Osdorp minder streng beveiligd dan gedacht, zo meldt de Nieuwe Revu niet zonder triomf. Het blad slaagde erin een taperecorder naar binnen te smokkelen. Mohammed B. sprak hier donderdagochtend. Een mp3-bestand van 43 minuten met zijn pleidooi werd donderdagmiddag online gezet.

In zijn pleidooi zegt Mohammed B onder andere dat hij vindt dat hij - ook na de moord op filmmaker Theo van Gogh - nog steeds in de schaduw staat van Osama bin Laden.

De advocaat van Mohammed B. - Michel Plesman - reageerde tegenover het Radio 1 Journaal teleurgesteld zowel over het feit dat de verklaring online is gezet als over het feit dat de beveiliging blijkbaar niet voldoende is. Het is nog onduidelijk of Plesman namens zijn cliënt actie gaat ondernemen. Plesman zegt het wel aannemelijk te vinden als justitie juridische stappen tegen de Nieuwe Revu zal nemen.