Apple heeft gisteren tijdens een persbijeenkomst een reeks nieuwe ontwerpen voor de MacBook-serie onthuld. Daarnaast presenteerde het bedrijf een nieuw 24-inch Cinema-beeldscherm dat is voorzien van led-achtergrondverlichting. De voorspelde goedkope MacBook die slechts 800 dollar zou gaan kosten, bleek niet meer dan een gerucht.

Apple weidde de helft van de presentatie aan het volgens Cupertino 'revolutionaire' nieuwe ontwerp van de laptops. Het bedrijf is vooral trots op de nieuwe behuizing, die is gemaakt uit één blok aluminium. Zodoende kunnen de laptops platter en gladder zijn maar wel steviger en stijver.

Glazen trackpad

Het nieuwe model van de MacBook Pro is voorzien van een glazen trackpad zonder knoppen en een glazen beeldscherm (zoals het beeldscherm van de iMac). Alle poorten en aansluitingen bevinden zich aan één kant van de MacBook. Het trackpad maakt gebruik van de multitouch-mogelijkheden die ook bij de iPhone worden gebruikt en is in totaal 39 procent groter dan de trackpads in voorgaande modellen.

De nieuwe MacBook Pro is uitgerust met een NVIDIA GeForce 9400M en 9600M grafische chip. Het basismodel kost 1799 euro en is voorzien van een 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB geheugen en een 250 GB harde schijf. Daarnaast is er het model van 2249 euro, dat wordt geleverd met een 2,53 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 4 GB geheugen en een 320 GB harde schijf.

Vijf keer sneller

Ook de gewone MacBooks zijn in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe MacBooks zijn voorzien van dezelfde aluminium behuizing als de MacBook Pro en een beeldscherm met led-achtergrondverlichting. De nieuwe NVIDIA GeForce 9400M grafische chip moet er volgens Apple voor zorgen dat de nieuwe MacBook grafisch gezien vijf keer zo snel is als zijn voorganger.

Het basismodel kost 1199 euro en bevat een 2,0 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB DDR3-geheugen en een 160 GB harde schijf. Daarnaast is er een model van 1499 euro, dat beschikt over een 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor, eveneens 2 GB DDR3-geheugen en een 250 GB harde schijf. Het ouder MacBook-model is in prijs verlaagd en kost nu nog 949 euro.

Ook de MacBook Air, die relatief gezien nog maar kort op de markt is, wordt alweer voorzien van een update met vooral snellere grafische rekenkracht. Tot slot komt Apple nog met een nieuw 24 inch Cinema-beeldscherm dat is voorzien van led-achtergrondverlichting. Het ding kost 849 euro.

De nieuwe MacBook en MacBook Pro zijn per direct beschikbaar, de overige producten zijn vanaf november leverbaar.

Bron: Computer!Totaal