De nieuwe film, waarop lang is gewacht en die vandaag pas in Nederland bekeken kan worden, wordt inmiddels voluit gedistribueerd via de netwerken van Bittorrent. Er zijn verschillende versies beschikbaar, variërend van mpeg- tot .iso-bestanden die meteen als dvd kunnen worden gebrand.

De Motion Picture Association of America (MPAA), die de belangen van de Amerikaanse filmindustrie behartigt, heeft geen goed woord over voor de mensen die de film delen en daarmee de dark side of the Force kiezen. Volgens voorzitter Dan Glickman zullen de daders opgespoord en vervolgd worden.

Belangrijk moment

Het delen van films op internet is overigens niet uniek. Steeds vaker circuleren versies van populaire kaskrakers al online voordat de bioscopen met de vertoning zijn begonnen. Met enige regelmaat worden in Amerikaanse bioscopen bezoekers opgepakt met videocamera's.

De Star Wars-serie is erg populair en met een ware cult omgeven. Dat laatste is vooral te danken aan de mystiek die rond de films hangt.

Episode III, The Revenge of Sith, is de laatste in een zesdelige serie die begon met afleveringen 4, 5, 6 en is gecomplimenteerd met de historie in de delen 1, 2 en 3. In de laatste aflevering staat Anakin Skywalker die valt voor het kwaad en wordt getransformeerd in Darth Vader.