De nieuwe Kindle Fire is een opgefriste versie van de eerdere tablet met dezelfde naam. De Android-tablet draait versie 4.0, in tegenstelling tot versie 2.3 van zijn voorganger. De dualcore-processor heeft nu een kloksnelheid van 1,2 GHz. In de vorige versie was dat nog 1 GHz.

De luxere uitvoering met de toevoeging HD komt in twee varianten. De eerste is net als de 'gewone' Kindle Fire 7 inch groot en de tweede is 8,9 inch. Beide hebben een IPS-scherm, de kleinere heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en het grote model doet het met 1920 bij 1200 pixels.

LTE-versie en e-readers

De vierde variant krijgt ook nog eens LTE achter de naam gepropt. Deze tablet is hetzelfde model als de Kindle Fire HD van 8,9 inch, maar heeft ook een 4G-module. Daar betaalt de consument dan ook meteen fiks voor bij, want de HD 8,9 kost 299 dollar en de LTE-versie tweehonderd dollar meer.

Als laatste komen er twee e-readers bij. De eerste is de Kindle, die wat kleine verbeteringen heeft ten opzichte van zijn voorganger. Een nieuwe speler is de Kindle Paperwhite. De nieuwe backlight verlicht het beeld naar het scherm toe, in plaats van oudere modellen waarbij de lezer vaak in het licht staart. Het e-ink-scherm verbetert het contrast en voegt nog meer pixels toe dan de Kindle.