Angela Ahrendts heeft een maand na haar aantreden iets meer dan 16.000 aandelen Apple gekregen en daarvan de helft op dezelfde dag gecasht. Dat leverde haar een wel erg makkelijk verdiende 5,3 miljoen dollar op, meldt Computerworld.com. Daarover moet overigens nog wel belasting worden betaald.

Ahrendts startte op 1 mei van dit jaar en kreeg als beloning op 1 juni 16.264 aandelen Apple. Daarvan verkocht ze direct op dezelfde dag 8.331 aandelen. Overigens is ze bij haar aanstelling een aandelenpakket overeengekomen met een totale waarde van 78,5 miljoen dollar, waarvan ze het overgrote deel dus nog moet krijgen.

Meer geld, minder onkostenvergoeding bij Apple

De voormalige topvrouw van kledingbedrijf Burberry, waar ze slechts een jaarsalaris kreeg van ongeveer 1,8 miljoen dollar (en een bonus van 2,5 miljoen dollar), is bij Apple verantwoordelijk voor de Apple-winkels over de gehele wereld.

Bij Apple is het niet geheel hosanna voor Ahrendts, zo blijkt. Bij haar vorige werkgever kreeg ze ook nog 42.000 dollar kledinggeld en 30.000 dollar autokostenvergoeding. Daar doet Apple niet aan.