De muziekvideo 'Here comes another bubble' is de laatste weken een grote hit. Op de tonen van 'We didn't start the fire' steken de videomakers de draak met enkele beroemdheden uit Silicon Valley en allerhande Web2.0-initiatieven. Via YouTube werd het aanstekelijke filmpje al meer dan een miljoen keer bekeken.

De meeste mensen – ook de geportretteerde beroemdheden zoals Michael Arrington – zien de grap er wel van in, maar fotografe Lane Hartwell kon er niet om lachen. De video gebruikt namelijk een door haar genomen foto van Owen Thomas die was gebruikt op een omslag van het blad Business 2.0.

Ze stuurde een e-mail naar de makers van de video, de Richter Scales. Haar advocaat diende bovendien een klacht in bij YouTube. YouTube besloot de video vervolgens offline te halen.

De hobbyzangers van Richter Scales hebben inmiddels een nieuwe versie (1.1) van hun filmpje gemaakt. In de video staan nu ook de credits voor de gebruikte afbeeldingen.

De foto van Owen Thomas is vervangen door een afbeelding van Kara Swisher. Swisher was de eerste blogger die een link aanbracht naar versie 1.0 van de video. Bovendien nam zij het tijdens het dispuut met Hartwell op voor Richter Scales.