De lancering van Asianux 2.0 vindt plaats tijdens de tweedaagse Red Flag World conferentie die in Beijing wordt gehouden. Asianux is een product van Red Flag Software, Haansoft en Miracle Linux.

De drie samenwerkende partijen brengen onder eigen naam nog een 32- en 64-bits-variant van Asianux uit. Bij Red Flag heet de software dan Red Flag DC Server 5.0. Bij Haansoft is gekozen voor de naam Haansoft Linux 2005 en Mircale heeft de software omgedoopt tot Miracle Linux V4.0.

Asianux 2.0 is gebaseerd op Linux-kernel 2.6 en wordt geleverd met desktopomgeving ReFineD. Dit wordt nu al in de software van Red Flag gebruikt.

De nieuwe veris van Asianux werd begin dit jaar al aangekondigd. Aanvankelijk zou het al in juli worden geïntroduceerd. Asianux 2.0 wordt uitgebracht in het Japans, Chinees, Koreaans en Engels.

De National Education Information System (NEIS) in Zuid-Korea heeft al aangegeven dat het overstapt op Asianux 2.0. De NEIS is een systeem waarmee de gegevens over zo'n tienduizend scholieren in Zuid-Korea worden beheerd.