De eerder deze week aangetreden opvolgster van Yahoo-baas Jerry Yang liet haar personeel weten haar 'intuïtie' te willen volgen en vasthouden aan de zoekmachine-activiteiten van het bedrijf, zo meldt persbureau Reuters.

Snelle overname

Bartz wist haar medewerkers verder te melden dat zij de voor- en nadelen van een mogelijke verkoop nog beter moest leren begrijpen. Een bron binnen Yahoo vertelde dat zij de afgelopen 24 uur wel zou hebben gesproken met Microsoft-topman Steve Ballmer, die nog steeds aast op een snelle overname van de zoekmachinetak van Yahoo. Onduidelijk is of dit een kennismakingsgesprek was of dat er meteen harde zaken zijn gedaan.

Daadkrachtig

De dinsdag bevestigde benoeming van Bartz, voorheen aan het roer van softwareontwikkelaar Autodesk, zou volgens verschillende analisten de weg vrijmaken voor een nieuwe koers van Yahoo. Hieronder zou de zoekdeal met Microsoft kunnen vallen. Volgens Fortune is de 60-jarige Bartz na een zwaar leven nuchter, daadkrachtig en niet bang aangelegd. Zij zou de ideale kandidaat zijn om Yahoo gereed te maken voor de verkoop.