Google heeft nu een zoekdienst puur gericht op mobiele content. De gebruiker moet hiervoor met het mobiele apparaat naar Google surfen. Hier is een nieuwe optie opgenomen genaamd Mobile Web. Wie deze optie gebruikt, krijgt alleen zoekresultaten die geoptimaliseerd zijn voor mobiele produkten.

Zoeken naar mobiele content kan middels twee talen: xhtml en wml. Bij xhtml kan de gebruiker ook zoeken op afbeeldingen. Dit kan bij wml niet door gebrek aan ondersteuning voor plaatjes. Ook de Mobile Web-optie is niet voor deze gebruikers beschikbaar, slechts het doorzoeken van het complete web. Gebruikers die niet weten welke taal hun apparaat spreekt, wordt aangeraden zowel de xhtml als de wml-pagina van Google te proberen.

Zoek per sms

Daarnaast is het nu mogelijk om Google te sms-en. Door een zoekterm te sms-en, zoals een aanvraag voor een routebeschrijving of adresgegevens, krijgt de gebruiker binnen een minuut het resultaat teruggestuurd. De service lijkt niet buiten de Verenigde Staten te werken.

Ook Yahoo zit niet stil. Dit bedrijf is van start gegaan met de bèta van Yahoo Search Subscriptions: een zoekmachine die betaalde content indexeert. Zo krijgen gebruikers direct een overzicht. Wie een van de resultaten wil bekijken moet vervolgens betalen op de bewuste website. Content verborgen achter een (gratis) registratiemodule wordt ook in deze index opgenomen.