Het kleine Zuka.nl wil met een monsterovername van Funda met één klap leider worden op de online makelaarsmarkt. Zuka heeft inmiddels een investeringsbank in de arm genomen die op dit moment de voorbereidingen treft voor een overnamebod. Dat meldt het bedrijf.

"We hebben de markt bekeken en geconcludeerd dat het mogelijk is om met deze strategische overname meteen de grootste huizensite van Nederland te worden", aldus Zuka-directeur Ron van Veldhoven.

Zuka.nl heeft hierover op 31 oktober 2007 overleg gehad met Funda, zo zegt Van Veldhoven. "Funda-directeur Robert van Veelen heeft laten weten open te staan voor een bod, mits het via een investeringsbank komt. Daar houden we ons aan."

Van Veldhoven wil uit strategische overwegingen niet kwijt welke investeerder Zuka bij haar droomacquisitie ondersteunt. "Binnenkort, en dat kan dagen of weken zijn, komen we met een bod. Dan zal ook bekend worden welke investeringsbank ons steunt." Ook over de hoogte van een mogelijk bod wil de Zuka-directeur nog niets kwijt.

Publiciteitsstunt

Funda ontkent dat er is gesproken met Zuka. "Er is géén inhoudelijk contact geweest met Zuka, en al helemaal geen overleg", aldus Funda-woordvoerder Jeroen Wilhelm. "Mijnheer Van Veldhoven heeft ons een e-mail gestuurd, en die hebben we netjes beantwoord zonder verder in te gaan op de mogelijke plannen van Zuka. Het lijkt ons vooralsnog een publiciteitsstunt. Bovendien is het ook helemaal niet aan ons om daarover te overleggen, maar aan onze aandeelhouders NVM en Wegener."

Onlangs is Zuka.nl nog een bodemprocedure gestart tegen enkele NVM-makelaars verenigd in de stichting Baas in eigen huis, als reactie op een brief van de stichting waarin geëist werd dat Zuka.nl zich gedraagt conform het vonnis in de zaak tegen Jaap.nl.