Volgens de berichten boorden twee gekaapte passagiersvliegtuigen zich rond 15 uur Nederlandse tijd in de twee torens van het World Trade Center in New York. De Twin Towers zijn inmiddels ingestort. Over het aantal slachtoffers is nog niets bekend. Ook op het Pentagon stortte een gekaapt vliegtuig neer. Een vierde vliegtuig stortte neer in de buurt van Pittsburg in de staat Pennsylvania.

De sites van CNN, MSNBC, de BBC waren vanaf 15.15 uur onbereikbaar. Dit is een fenomeen dat zich vaker voordoet bij grote gebeurtenissen. CNN verwijderde alle illustraties van haar site om een snellere service te bieden, later bood de nieuwszender een uitgeklede versie van zijn site. Op die manier is het voor de nieuwszender makkelijker om de grote toeloop van bezoekers te bolwerken.

In Nederland waren de nieuwssites Nu.nl en En.nl slecht bereikbaar, evenals de portal van de Nederlandse omroepen. De pagina's kwamen traag binnen. Ook de sites van de meeste Nederlandse dagbladen waren onbereikbaar.

Op Internettrafficreport.com is te zien hoe servers over de hele wereld bezwijken onder de vele aanvragen. Hoe hoger de getallen, hoe makkelijker een website te bereiken is.