Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door vier 'ambassadeurs' van het project Drempels Weg. Dit project van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport is bedoeld om het internet beter toegankelijk te maken voor gehandicapten.

Dat is dan ook hard nodig volgens de mensen van Drempels Weg. De meeste nieuws- en mediasites scoren ronduit slecht als het om toegankelijkheid voor gehandicapten (blinden, doven en mensen met een lichamelijke handicap) gaat. Veel sites houden zich niet aan de door het W3C opgestelde normen voor toegankelijkheid.

En dat terwijl het volgens de onderzoekers vrij simpel is om sites ook voor gehandicapten toegankelijk te maken. "Zo kunnen bijvoorbeeld door een simpele aanpassing alle plaatjes worden voorzien van een tekst, essentieel voor blinden."

De site van het KNMI komt met een gemiddelde van een 6,5 nog als beste uit de bus, maar de meeste sites scoren een onvoldoende. Nu.nl, Het Parool en Weer.nl doen het met respectievelijk een 6,2, een 6,1 en een 6,1 ook nog redelijk goed.

Het Financieele Dagblad is met een 3,6 de slechts toegankelijke site, al doen Trouw (3,9), Elsevier (3,9) en SBSNet (3,9) het nauwelijks beter.

Opmerkelijk is overigens wel dat de site van Drempels Weg zelf voor mensen zonder handicap, maar met de veelgebruikte Internet Explorer nauwelijks leesbaar is.