De Wii verschijnt op 8 december in Europa, voor een bedrag van 249 euro, zo onthulde Nintendo op een persconferentie in Londen.

De prijs valt daarmee hoger uit dan in Japan en de Verenigde Staten, waar de console respectievelijk 25.000 yen en 250 dollar kost – omgerekend ongeveer 176 en 187 euro.

De lanceerdatum valt hier een week later dan in Japan. In de Verenigde Staten verschijnt de Wii al op 19 november. Een opmerkelijke keuze, daar Japanse consolefabrikanten hun consoles meestal eerst in eigen land lanceren.

Software

Rond 8 december zullen ongeveer twintig Wii-spellen te koop zijn, aldus Nintendo. De console is regiovrij, al mogen uitgevers zelf bepalen of ze hun spellen voorzien van een regiolock.

Bij de verpakking van de Wii wordt een gratis exemplaar van Wii Sports gevoegd, een spel dat intensief gebruikmaakt van de bewegingsgevoelige controller.

De console zelf is onder meer uitgerust met een Opera-browser, een nieuwskanaal, een online service (Wiiconnect24) en een 'virtual console' waarmee oude NES-, SNES- en Nintendo 64-spellen kunnen worden gespeeld.

Nintendo denkt voor het einde van zijn eerste fiscale kwartaal (31 maart 2007) zes miljoen Wii's te kunnen verschepen, wereldwijd. Concurrent Sony, die midden november ook zijn nieuwe console (de Playstation 3) introduceert, hoopt voor diezelfde periode op eenzelfde aantal consoles.