Linux-leverancier Mandriva maakte woensdag bekend een overeenkomst te hebben gesloten met de Nigeriaanse overheid om 17.000 zogenaamde Intel Classmate PC's te leveren en daarop een maatwerkversie van Linux te installeren.

Tijdens het offerteproces was Microsoft ook een biedende partij, maar verloor uiteindelijk de order ten gunste van Mandriva. Inmiddels heeft het bedrijf de machines geleverd en krijgt het ook het geld, maar het systeem wordt niet gebruikt door de Nigerianen.

In een open brief aan Steve Ballmer schrijft Fran├žois Bancilhon, ceo van de Linux-bouwer, dat hij de mededeling kreeg dat na aankomst Windows op de apparaten wordt gezet.

Spiegel

Voor Bancilhon is het dan ook de vraag hoe het kan dat na de aanbesteding Microsoft toch de interessantere partij is. Hij stelt Ballmer de vraag hoe hij zich 's ochtends voelt als hij in de spiegel kijkt.

De Mandriva-baas zegt te blijven vechten en te verwachten dat met hard werken, goede technologie op termijn wel te winnen is. Aan de Nigerianen belooft hij geweldige support en service als ze niet overstappen.

Microsoft wilde geen commentaar leveren op de kwestie.