Naast het draadloos overzetten van foto's naar een pc, kan de draadloze connectiviteit ook worden gebruikt om foto's direct naar een printer te sturen. De Coolpix-camera's hebben een automatische stand. Tijdens het schieten van foto's worden deze automatisch direct doorgestuurd naar de eigen pc. De fotograaf kan zo blijven schieten terwijl de plaatjes via het buffergeheugen verplaatst worden naar de computer.

De eerste wifi-toestellen komen eind september: de P1 en P2. De P1 is een acht megapixel-camera met 2,5 inch lcd-scherm en 3,5 keer optische zoom. De P2 heeft een sensor van vijf megapixels en heeft ook een 2,5 inch lcd-scherm en 3,5 keer optische zoom. Het draadloos overzetten van een foto duurt volgens Nikon bij de P1 acht seconden en bij de P2 vier seconden. Uiteraard is dit afhankelijk van de resolutie waarmee de foto is geschoten.

De camera's zijn de eerste digitale fototoestellen met een wifi-adapter aan boord. Tijdens een show heeft Sanyo in 2002 al een concept laten zien. Kodak biedt een optionele wifi-adapter voor de EasyShare One-camera.