Beide Nederlandse startups vielen in de prijzen bij de TechCrunch Europe Awards 2009, ook wel bekend als The Europas. Nimbuzz zegt erg blij te zijn met de prijs. "Deze prijs is erg belangrijk voor Nimbuzz en een grote erkenning van experts vanuit de hele wereld."

Er waren geen startups van Nederlandse bodem te vinden in de absolute toplijst. Spotify, een online streaming muziekdienst uit Engeland ging er met de hoofdprijs vandoor. De tweede plek werd ingenomen door TweetDeck, een twitterclient waarmee gebruikers de grote stroom twitterberichten kunnen organiseren.

Concurrentie

De enige andere Nederlandse startup die speciale aandacht kreeg van de jury is My name is E. Dat bedrijf ontwikkelt een gadget waarmee digitaal visitekaartjes worden uitgewisseld en automatisch sociale netwerkconnecties worden gemaakt. E moest directe concurrent Poken voor zich dulden. Poken biedt ongeveer dezelfde dienst als E, maar doet dat met poppetjes, terwijl My Name is E voor een wat zakelijker uiterlijk kiest. Poken veroverde de eerste plek in de categorie Beste Gadget.

Naast Nimbuzz en My Name is E haalden de Nederlandse startups eBuddy, Mobypicture en IRL Connect ook de shortlist van TechCrunch. Zij vielen niet in de prijzen.

The Europas is een startupcompetitie die door TechCrunch in het leven is geroepen om de 'Europese techscene te vieren'. Het is voor het eerst dat deze competitie wordt georganiseerd.