Dat laat ze via een persbericht weten. Vorig jaar hadden boze beleggers aangifte gedaan tegen Nina Brink, World Online en de banken die de internetprovider naar de beurs brachten. Volgens het Openbaar Ministerie is er echter geen sprake van 'strafbare gedragingen'.

Brink: "Ik ben erg geschrokken van het gemak waarmee men mij sinds de beursgang van World Online heeft veroordeeld. Toch heb ik er herhaaldelijk op gewezen dat deze aantijgingen niet op feiten waren gebaseerd."

Voor de enorme waardedaling van World Online, nadat bekend werd dat Brink haar aandelen al voor de beursgang had verkocht, voelt zij zich niet schuldig. De ineenstorting van de koers van het aandeel World Online is volgens het persbericht het gevolg 'van de algemene ontwikkelingen in het wereldwijde beursklimaat'.

De pers moet het ontzien in de verklaring van Brink. "Het zou, met name ook de media, tot nadenken moeten stemmen. Ik ben benieuwd hoe zij met dit nieuwe gegeven - in openheid en oprechtheid - zullen omgaan. De ervaring van dit alles wat eenieder - ook mijzelf - is overkomen moet een waardevolle les zijn", aldus Brink.

Later meer.