"Het is volkomen onjuist. Wij zijn niet in gesprek met Nintendo over een fusie", zo zei een woordvoerder van Sega. Nintendo sloot zich daarbij aan en stelde in een persverklaring 'voor 100 procent zeker niet te praten over een overname van Sega'.

De bedrijven reageerden met hun uitlatingen op een bericht in de New York Times van woensdagochtend dat de twee Japanse producenten van spelcomputers met elkaar in gesprek zijn over een fusie.

Gebaseerd op bij de onderhandelingen betrokken bronnen wist de Amerikaanse krant te melden dat Nintendo een bedrag van 2 miljard dollar op tafel wilde leggen voor Sega. Volgens de krant konden de gesprekken, die al

maanden aan de gang zouden zijn, nog afketsen.

Isao Okawa, de voorzitter van Sega, zou al geruime tijd op zoek zijn naar een overnamekandidaat. Hij zou

zelfs met Microsoft gesprekken hebben gevoerd. Het softwareconcern wil een vooraanstaande rol gaan spelen op gamegebied met haar X-Box, waarvan de release voor de tweede helft van 2001 gepland staat.

Sega verkeert al lange tijd in moeilijkheden. Het bedrijf is de klap die Sony op de markt voor spelcomputers heeft uitgedeeld met haar Playstation nooit helemaal te boven gekomen.

Waar Nintendo inmiddels weer redelijk op koers zit met haar Nintendo64 gameconsole, blijft Sega sappelen. Over het halfjaar dat eindigde in september moest het concern nog een verlies van ruim 287 miljoen dollar rapporteren.

Eerdere relevante berichten:De Dreamcast verdwijnt, maar toch ook weer

niet (13 november 2000)Sega en de Dreamcast zijn nog niet afgeschreven (07 november 2000)Sega zakt steeds verder weg (28 september 2000)Microsoft pakt groots uit met promotie Xbox (28 juli 2000)Nintendo maakt nu al indruk met de GameCube (25 augustus 2000)