De online winkel WiiWare is te vergelijken met het PlayStation Network en de Xbox Live Arcade. Het is de bedoeling dat via WiiWare kleinere games aangeboden worden, waarbij gebruikers met Wii Points kunnen betalen.

WiiWare staat ook open voor onafhankelijke ontwikkelaars, die naar Nintendo's verwachting innovatievere titels zullen uitbrengen dan de grote gamesstudio's aandurven. In juni liet Nintendo al doorschemeren dat WiiWare in ontwikkeling was.

Een van de eerste WiiWare-games is een Final Fantasy-titel, die 1.500 punten (15 euro) kost. Andere geplande titels zijn Pokémon, Dr. Mario, Mojipittan Wii en Star Soldier R. Op dit moment is het al mogelijk om via Wii Virtual Console games aan te schaffen in ruil voor Wii Points, maar het gaat daarbij uitsluitend om oudere titels. WiiWare gaat vanaf maart 2008 van start, te beginnen in Japan.

Nintendo kondigde ook aan dat vanaf 1 december de fitnessmat Wii Fit in Japan te koop is. Daarnaast komt er een betere koppeling tussen Wii en Nintendo DS: via de Wii is het straks mogelijk om gratis demogames te downloaden, die draadloos naar de DS gekopieerd kunnen worden.