Milieuorganisatie Greenpeace heeft weer een actuele versie van haar 'Guide to Greener Electronics' een ranglijst van milieuvriendelijke elektronicaconcerns, gepubliceerd. De lijst is gebaseerd op het gebruik van giftige stoffen in elektronische apparaten en het terughaal- en recyclebeleid van de onderzochte bedrijven.

Voor het eerst zijn ook fabrikanten van tv's en gameconsoles meegenomen. Nintendo, Microsoft en Philips belanden diep in het rood van milieuonvriendelijkheid. Een belangrijke kanttekening: het is onduidelijk of bijvoorbeeld Nintendo enig duurzaamheidsbeleid heeft, het bedrijf heeft simpelweg geweigerd informatie hierover te geven en belandt daarom automatisch onderaan.

Volgens Greenpeace ruimt Philips zijn eigen electronica-afval niet op en doet te weinig om giftige stoffen uit producten te verwijderen.

Mobielmaker Nokia, een kwartaal geleden nog koploper, valt terug naar de negende plaats, omdat het bedrijf de beloofde recycleprogramma's in een aantal landen niet of niet goed uitvoert.