De Wii verscheen twee dagen na de Playstation 3 en kost in Amerika 250 dollar. Van het spel The Legend of Zelda: Twilight Princess zijn er inmiddels 450.000 stuks verkocht, aldus Nintendo. Het bedrijf stelt met de verkoop van de Wii, accessoires en spellen al een omzet te hebben gedraaid van 190 miljoen dollar.

Door de enorme vraag naar de nieuwe console, wil het bedrijf vier miljoen exemplaren meer verspreiden voor het eind van dit jaar. Vooralsnog is de console alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika. Japan volgt op 2 december, gevolgd door Australi├ź op 7 december en Europa op 8 december.

Meest opvallende aan de Wii is de controller. Deze zogeheten Wiimote registreert beweging. Hierdoor kan de speler daadwerkelijk tennissen tegen de computer. Onze collega's van Gamez.nl testten deze nieuwe joystick al eerder. De video is hier te bekijken.

Om te voorkomen dat de controller uit de handen van de speler schiet, is de Wiimote voorzien van een extra touwtje. Deze wil echter nog wel eens loslaten wat soms resulteert in kapotte tv-schermen van spelers.