Hoewel Nintendo beweert nog nooit zoveel consoles voor een lancering te hebben geproduceerd, zijn er net als bij de lancering in de Verenigde Staten – enkele weken geleden – geen consoles meer te vinden. Het bedrijf hoopt desondanks toch nog vier miljoen consoles te verkopen voor het einde van het jaar (wereldwijd).

Veel grote winkelketens, zoals Bart Smit, Dixons en Free Record Shop, zijn ondanks de afspraken met Nintendo woensdag of donderdag al begonnen met de verkoop van de Wii. Het gevolg is dat de console op de dag van lancering nergens meer te verkrijgen is.

De Haarlemse gamesspeciaalzaak Digifan, bijvoorbeeld, kan vrijdag alleen vooruitbetaalde bestellingen leveren. Een tweede levering van ruim zestig consoles wordt pas volgende week verwacht.

Het forum van Digifan werd deze week overspoeld met reacties van mensen die boos waren over het tekort. De gameshop heeft het forum nu tijdelijk gesloten.

De Nintendo Wii gaat voor 249 euro over de toonbank. Naast de Wii-remote (de controller), de Nunchuk en de sensorbar zit in het pakket ook een exemplaar van Wii Sports.

De console beschikt verder over een Virtual Console, waarmee tegen betaling van Wii-punten klassieke spellen voor de NES, Super Nintendo, Nintendo 64, Sega Megadrive en Turbografx kunnen worden gedownload.