Het nieuwe motto van de NLUUG is het verspreiden van kennis. Voorzitter Jan Christiaan van Winkel kondigde daarom een tweetal nieuwe special interest groups (sig's) aan in zijn openingstoespraak tijdens de NLUUG-najaarsconferentie.

Zo wordt de Linux-sig nieuw leven ingeblazen en zal de Nederlandse gemeenschap rond de grafische desktop KDE ook als sig gaan opereren.

Het is de eerste keer dat een open-sourceproject zich op deze manier bij de vereniging aansluit. Voor de groep wordt het daardoor gemakkelijker bijeenkomsten te houden. 'Waar het om gaat is dat sig's een goed middel zijn om kennis te delen en daar is de vereniging voor', aldus van Winkel.

De Unix-liefhebbers hebben niet de ambitie om beleidsbepalende invloed te hebben, zoals Holland Open die wel zegt na te streven. Van Winkel wijst er dan ook op dat de conferentie van donderdag minder goed bezocht is, omdat het onderwerp 'softwareontwikkeling' nu eenmaal niet overal populair is.

'We zijn er niet om winst te maken, maar kennis de wereld in te helpen. De conferentie en de sig's zijn daar erg geschikt voor.'