De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Delta, American Airlines en United Airlines hebben aangekondigd dit jaar met de WLAN-Service in een aantal vliegtuigen van start gegaan. Ook het Duitse Lufthansa heeft aangekondigd internetaansluitingen in een aantal van haar toestellen te willen aanbieden.

Vanaf wanneer de Duitsers hun WLAN-aansluiting aanbieden is nog niet bekend. Vanaf 2004 tot en met 2006 bood Lufthansa in samenwerking met Boeing ook al internetaansluiting in een aantal van haar vliegtuigen. Omdat de service destijds niet winstgevend bleek, trok de Amerikaanse vliegtuigbouwer de stekker uit het project.

Verbeterde techniek

Door verbeterde technieken verwachten de aanbieders dat draadloos internet in vliegtuigen anno 2009 wel een succes zal worden. Aanbieder Aircell stelt dat de snelheid van de internetverbinding in de toestellen vergelijkbaar is met de breedbandverbinding op de op de grond. Voorlopig wordt de WLAN-service in de VS alleen aangeboden op vluchten tussen New York en San Francisco en Los Angeles. Passagiers betalen ongeveer dertien dollar meer voor vluchten met internetaansluiting.

Bron: Infoworld.nl