BlackBerry komt dit jaar nog met een derde toestel en het zal een apparaat zijn met alleen een touchscreen, net zoals de eerder gelanceerde Z10. Tech-nieuwssite CNET meldt dat een nieuw model, de A10, op dit moment wordt getest op de netwerken van Amerikaanse providers.

Dat aankomende BB10-apparaat is een nieuw high-end model zonder toetsenbord en is daarmee de opvolger van de Z10. Dat toestel is in maart dit jaar geïntroduceerd in Nederland. Ook een forumlid van Crackberry meldde eerder al het bestaan van de BlackBerry A10. Dit toestel zou meer afgerond zijn dan de rechthoekige Z10 en daarmee meer lijken op de Galaxy S4.

Nieuwe BlackBerry’s

De Canadese smartphonefabrikant BlackBerry werkt hard aan zijn comeback en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Diverse telco’s hebben aangegeven verder te willen met nieuwe BlackBerry’s en CNET meldt dat de Amerikaanse telco Sprint Nextel in ieder geval al van plan is meer BlackBerry-toestellen te verkopen naast de Z10 en toetsenbordtoestel Q10.

Hoe het met de verkoop van de Z10 is gesteld, is nog onduidelijk. Volgens BlackBerry zelf is de herlancering van het bedrijf en de introductie van het nieuwe platform BB10 uiterst succesvol verlopen, maar officiële cijfers ontbreken. Hetzelfde geldt voor de inzet van de Q10, die volgens het bedrijf momenteel door 60 procent van de Fortune 500-bedrijven wordt getest.