In een gesprek met eWeek heeft Brad Goldberg, bij Microsoft verantwoordelijk voor de zakelijke gebruikersgroep van Windows, bekend gemaakt dat het bedrijf in oktober nog één testversie van Windows Vista gepland heeft.

Deze testversie zal aan een bescheiden groep van 50.000 tot 100.000 testers worden gegeven voor een laatste oordeel en hun laatste feedback. Daarmee wordt dan de ontwikkeling van Windows Vista afgerond en is het product in november beschikbaar voor zakelijke klanten en eveneens gereed om in januari wereldwijd gelanceerd te worden.

De laatste testversie zal niet de titel Release Candidate 2 dragen, om te voorkomen dat een grotere groep testers de build zou willen testen.

LOVE

Volgens Goldberg verwacht Microsoft direct na de lancering van Vista tienmaal zoveel implementaties bij zakelijke klanten te zien als bij Windows XP het geval was. 'Windows Vista is ontworpen voor de zakelijke klanten en biedt direct alle tools en services die zakelijke klanten nodig hebben', aldus Goldberg.

De Microsoft-manager verwijst hiermee naar de betere beveiligingsopties voor zakelijke informatie op bijvoorbeeld notebooks, gebruik van één imagebestand voor uitrol op meerdere computers. Ook doelt hij op het direct al beschikbaar hebben van de applications compatibility toolkit die voorheen altijd pas na de lancering van het nieuwe besturingssysteem werd ontwikkeld. Bovendien biedt de gezamelijke Lancering van Office 2007, Vista en Exchange 2007 (LOVE) de zakelijke klanten veel voordelen, volgens Goldberg.