De brand ontstond maandag in het CZ-kantoor in Tilburg. De brand is beperkt gebleven tot een ruimte van het gebouw, de computerruimte. Als gevolg heeft CZ de afgelopen dagen te kampen gehad met een grootschalige computerstoring bij alle vestigingen, ook het telefoonverkeer lag eruit.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Woordvoerster Marie-José van Gardingen van CZ laat aan Webwereld weten dat vanuit de fusiepartner OZ in Breda alles weer wordt opgebouwd. "Vanuit OZ wordt onder andere een nieuwe mainframe opgebouwd en vandaag komen er tweehonderd nieuwe servers binnen vanuit Ierland."

Sinds vandaag is CZ telefonisch weer goed bereikbaar en kan de zorgverzekeraar weer klantgegevens raadplegen. Het is voor CZ nog niet mogelijk om gegevens in te voeren. "We kunnen mensen nu in ieder geval weer te woord staan en de meeste hebben alle begrip, we kunnen gegevens opschrijven en het later invoeren", aldus Van Gardingen.

Van Gardingen verwacht dat CZ vanaf maandag de klanten weer als vanouds kan bedienen met misschien wat kleine opstartproblemen.