Nokia gaat zijn kaarten- en locatiediensten nu groter en breder inzetten buiten de eigen producten. Het nieuwe Here is volgens de Finnen een navigatie- en locatiedienst in de cloud, waardoor verschillende soorten apparaten en besturingssystemen er gebruik van kunnen maken. Maar daarnaast komt Nokia op korte termijn met een kaartapplicatie voor iOS, gebaseerd op HTML5. Die app, die ook offline is te gebruiken, wacht op toestemming voor publicatie in Apples App Store.

Nokia is ook samen met Mozilla bezig met 'nieuwe locatiemogelijkheden' voor het besturingssysteem Firefox OS. De telefoonmaker wil daar in de loop van volgend jaar mee op de markt komen. Die mobiele webversie van Here is toegesneden op gebruik van Here op het nieuwe besturingssysteem van Mozilla. Op Here zouden andere ontwikkelaars eigen applicaties en diensten kunnen bouwen voor Firefox OS.

Ook Here voor Android

Nokia heeft al eerder een 'referentieapplicatie' laten zien voor Android en komt begin volgend jaar met een SDK voor Here voor de hardwaremakers op het platform van Android. Die kunnen dan navigatie- en locatie-apps (laten) bouwen op Android.

Nokia kondigt tevens aan het bedrijf Earthmine over te nemen voor de 'reality capture'-technologie van dat bedrijf. Dat wordt integraal onderdeel van de 3D-kaarten binnen Here. Een van de 3D-toepassingen is LiveSight, dat augmented reality biedt via de camera van mobiele telefoons. Nokia City Lens dat in de Lumia-telefoons is ingebouwd, maakt daar als eerder gebruik van.