De Nokia Music Store is het antwoord van de Finse mobieltjesfabrikant op de Itunes Music Store van Apple. De muziekwinkel opent 'ergens in de herfst' zijn deuren voor enkele grote Europese landen. Andere landen in Europa en Azië volgen in de maanden daarna. Wanneer Nederlanders gebruik kunnen maken van de muziekwinkel, is nog niet bekend.

De muziek van de Nokia Music Store is direct naar zowel een vaste computer als een mobiele telefoon te downloaden. De muziek kan afgerekend worden met creditcards, Paypal en enkele beschikbare prepaidkaarten, aldus Nokia.

In de muziekwinkel zijn nu 'miljoenen nummers te downloaden van grote platenmaatschappijen', plus nog eens duizenden nummers van individuele platenlabels verspreid over de wereld. Nokia streeft ernaar om het muziekassortiment meer en meer af te stemmen op de lokale wensen.

Individuele nummers kosten bij Nokia 1 euro en albums kunnen voor 10 euro worden gedownload. Gebruikers kunnen ook een abonnement afsluiten waarbij ze alleen muziek kunnen streamen. Dit kost tien euro per maand.

De tracks worden verkocht, voorzien met drm-beveiliging, in het wma-formaat (Windows Media Audio) en met een kwaliteit van 192 Kbps. De nummers kunnen van de mobiel naar de pc worden overgezet. Ook kunnen muziekbestanden die van een cd zijn gehaald, naar de telefoon worden gekopieerd.

Toestellen

De Nokia Music Store zal onder meer toegankelijk zijn met de nieuwste modellen telefoons die Nokia gaat uitbrengen; de Nokia N81, de N95 en de 5310 en 5610 van de nieuwe Xpressmusic-lijn. In totaal zijn twintig modellen uit de N-serie van Nokia geschikt voor het gebruik van de Music Store.

De vier nieuwe mobieltjes zullen vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar zijn voor prijzen variërend van 225 euro tot ongeveer 560 euro.