Erg veel details over de gezamenlijke plannen zijn er nog niet. Nokia en Loudeye willen in ieder geval volgend jaar met een muziekdienst komen. "Mensen zouden overal, op elk moment tegen een redelijke prijs toegang moeten hebben tot de muziek die ze willen horen. Met deze acquisitie streven we ernaar om die doelstelling in 2007 voor Nokia-gebruikers te verwezenlijken", aldus Anssi Vanjoki van Nokia Multimedia.

Loudeye heeft het hoofdkantoor in Seattle en levert wereldwijd muziek aan zestig downloaddiensten in twintig landen waaronder in Europa, Zuid-Afrika, Australi├ź en Nieuw-Zeeland.

Nokia betaalt 4,50 dollar per aandeel Loudeye. Dinsdag stond het aandeel Loudeye aan het begin van de handelsdag nog op 1,77 dollar. De aandeelhouders van het muziekbedrijf moeten formeel het bod van de Finnen nog wel accepteren. Beide partijen willen de overname in het vierde kwartaal van dit jaar afronden.

Loudeye presenteert woensdag zijn cijfers over het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal behaalde het bedrijf een omzet van 8,4 miljoen dollar. Het verlies kwam uit op 4,6 miljoen dollar.