Nokia denkt dat er dit jaar wereldwijd ongeveer 760 miljoen mobiele telefoons worden verkocht. Eerdere verwachtingen van het Finse bedrijf gingen nog uit van 740 miljoen. Deze positieve houding wordt mede veroorzaakt door de kwartaalcijfers van Nokia.

Nokia sloot het tweede kwartaal met een omzet van 8,06 miljard euro. Dat is 25 procent hoger dan het jaar daarvoor. De verkoop van mobieltjes leverde 20 procent meer omzet op en kwam uit op 4,8 miljard euro. De winst van het bedrijf steeg tot 799 miljoen euro. Dat is een groei van 15 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Nokia heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 33 procent. Een jaar eerder was dat nog 31 procent. Vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (emea) is de vraag naar mobieltjes gestegen, aldus Nokia. Deze regio wordt gevolgd door China, Azië en Latijns-Amerika.

In totaal gingen er de afgelopen drie maanden 60,8 miljoen telefoons van Nokia over de toonbank. Bijna de helft hiervan (27,8 miljoen stuks) werd in het emea-gebied gebied verkocht. In het afgelopen kwartaal werden er 6,7 miljoen smartphones van Nokia verkocht, tegen 2,1 miljoen stuks in dezelfde periode vorig jaar.