De Nokia 6131 is niet het eerste Finse mobieltje dat is voorzien van de near field communications-technologie (nfc). Deze technologie, die vergelijkbaar is met rfid, maakt bijvoorbeeld mobiele betalingen mogelijk. Eerder werd de Nokia 3220 al voorzien van een nfc-chip. In oktober startte KPN al een test van een mobiel betalingssysteem met de Nokia 3220.

De nieuwe Nokia 6131 is verder uitgerust met een 1,3 megapixel camera met acht keer digitale zoom, een fm-radio en een ondersteuning voor een microSD-geheugenkaart. Het toestel zal nog in het eerste kwartaal verschijnen en zal los ongeveer 340 euro gaan kosten.

Naast het nieuwe mobieltje, heeft Nokia ook de N800 'internettablet' geïntroduceerd. Dit is een apparaat dat speciaal geschikt is voor mobiel internet (wifi) en het afspelen van multimediabestanden, chatten en e-mailen.

De N800 heeft een breed beeldscherm en een qwerty-toetsenbord en kan ook gebruikt worden om met Skype voip-gesprekken te voeren. De N800 draait op het op Linux-gebaseerde Internet Tablet 2007-besturingssysteem en gaat ongeveer 399 euro kosten (zonder btw).

Tot slot heeft Nokia in Las Vegas zijn nieuwste apparaat getoond, de N93i. Dit is een combinatie van een digitale videocamera en een multimediacomputer. Met de N93i kan tot negentig minuten video worden opgenomen in dvd-kwaliteit, aldus de Finse fabrikant.

Het toestel schiet 30 frames per seconde en heeft een 3,2 megapixel-camera met drie keer optische zoomfunctie. Bij de N93i wordt ook een geheugenkaart van 1 GB geleverd. Nokia verwacht dat de N93i nog in het eerste kwartaal verscheept kan worden en ruim 600 euro gaat kosten.