Het N-Gage First Access platform zou medio november uitkomen, maar Nokia meldt dat er nog gewerkt wordt aan 'een probleem'. De release zou in de nieuwe Nokia N81-modellen worden opgenomen, maar tijdens testen met consumenten kwam een niet nader gespecificeerd probleem naar boven waardoor een release vooralsnog uitgesteld is.

Geen telefoon, maar een platform

Nokia introduceerde in 2003 ook al een N-Gage, wat een combinatie van mobiele telefoon en spelcomputer was. De verkopen bleken teleurstellend en het in 2005 werd besloten pas op de plaatst te maken.

De vernieuwde N-Gage is geen fysieke telefoon, zoals het type uit 2003, maar een op Symbian gebaseerd platform waarop consumenten over het mobiele netwerk spellen spelen.

Op de officiele N-Gage blog meldt het Finse bedrijf dat zowel de diensten als de spellen naar behoren functioneren, maar een introductie voor de feestdagen zit er niet in. Terwijl er nu aan een oplossing gewerkt wordt om de bug te verhelpen, is de telefoonfabrikant ook bezig 'de gehele N-Gage ervaring te polijsten'.

Eerder geen succes

De eerste N-Gage was een multifunctioneel toestel dat de functies van een telefoon, mp3-speler, PDA, FM-radio en spelcomputer combineerde. Ondanks dat het toestel hevig werd gehyped, werd het niet het succes waar Nokia zo vurig op hoopte.

Bij de opvolger Nokia QD ontbraken de radio- en mp3-functies, maar ook deze kreeg geen voet aan de grond en werd niet gezien als alternatief voor spelcomputers als de Nintendo Gameboy Advance.