Gebruikers van sommige modellen Nokia-telefoons zullen in de toekomst alle Windows Live-diensten kunnen gebruiken op hun telefoon. Microsoft en Nokia hebben dit bekend gemaakt. In elf landen waaronder ook Nederland, kunnen eigenaars van bepaalde Nokia-modellen nu al de nieuwe software downloaden en gebruiken.

De nieuwe software maakt het mogelijk Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts en Windows Live Spaces te gebruiken op de telefoons. Compatibiliteit met het Symbian besturingssysteem van de Nokia-telefoons wordt gewaarborgd door gebruik van standaard web-protocollen.

Nokia lanceert als eerste de software voor de Nokia S60 en vanaf volgend jaar ook de Nokia Series 40. Nokia zal hiervoor later een speciale website lanceren. Bezitters van een Nokia N73, N80 Internet Edition, N95, N76 en N93i kunnen de software downloaden via de Download! applicatie op hun telefoon.

Volgens Jari Pasanen, verantwoordelijk voor strategie en techniek bij Nokia Multimedia, maakt de nieuwe samenwerking het mogelijk voor Nokia-gebruikers om alle voor hun belangrijke informatie ook mobiel te kunnen gebruiken.

Aanvankelijk zal Nokia de nieuwe Windows Live-diensten gratis aanbieden. Later zullen klanten 'in bepaalde landen' een maandelijkse vergoeding moeten betalen om de diensten te kunnen blijven gebruiken.