GPS navigatie voor iPAQ

Bezitters van een Compaq iPAQ uit de H3600-, H3700- en H3800-serie verkleinen de kans om de weg kwijt te raken met een speciale GPS-uitbreidingsmodule. De Navman GPS3000 kan eenvoudig aan de iPAQ bevestigd worden. Aan de hand van GPS-satellietsignalen is het apparaat in staat om binnen enkele seconden overal ter wereld de positie te bepalen. Dat kan met een nauwkeurigheid van 5 meter.

Bij de uitbreidingsmodule wordt software meegeleverd voor plaatsbepaling. Deze software, SmartPath City en SmartPath Trip, is voor het Microsoft Pocket PC besturingssysteem.

Het uitbreidingssysteem kost zo\'n 450 euro.

Mini-cd MP3-speler

Freecom komt met de opvolger van de Beatman mini-cd/mp3-speler. De Beatman was een van de eerste mp3-spelers die geen gebruik maakt van geheugen om mp3\'s in op te slaan. Daarentegen maakt hij gebruik van een mini-cd. Het bedrijf komt nu met de opvolger, de Beatman II, die op een aantal punten verbeterd is.

Zo is het ingebouwde anti-schokmechanisme uitgebreid naar 480 seconden en heeft de fabrikant de levensduur van de batterijen verlengd naar zo\'n twaalf uur. Op de mini-cd\'s kan tussen de 185 MB (cd-rw) en 210 MB (cd-r) aan data opgeslagen worden.

De MP3-speler van Freecom kost 160 euro.

USB-lader voor mobieltje

Voor mensen die onderweg veel hun mobiele telefoon intensief gebruiken en ook hun laptop bij zich hebben, is het mogelijk om de batterij van de mobiele telefoon via de laptop op te laden. De USB-adapter van American Power Conversion ( APC) maakt het mogelijk de telefoon op te laden tijdens het werken op de laptop.

De kabel van de USB-lader heeft een lengte van 134 centimeter zodat de gebruiker tijdens het laden kan bellen. Het laden van de batterij van de mobiele telefoon heeft nauwelijks invloed op de accu van de computer aangezien het opladen van het mobieltje slechts een lage stroomtoevoer vereist.

De lader kost zo\'n 14 euro.

Frontje voor de muis

Voor mensen die naast hun Nokia ook hun muis af en toe eens willen voorzien van een ander frontje, heeft Logitech nu een muis op de markt gebracht die naar believen voorzien kan worden van opvallende kleurtjes. De Cordless Mouse Special Edition is een normale draadloze muis waarbij vier verschillende frontjes geleverd worden.

De kleurenmuis is een eenmalige actie Logitech. De muis is voor zowel de Mac als de pc geschikt.

Hij is vanaf eind februari verkrijgbaar voor 42,99 euro.