Hoofd nieuwe media van de NOS, Roeland Stekelenburg, meldt via Twitter dat de NOS een nieuw streamrecord heeft. Op het hoogtepunt van de WK-wedstrijd Nederland tegen Denemarken keken 121.017 mensen naar de livestream. Dat zijn er 21.017 meer dan het vorige record en 1.017 meer dan de aangekondigde maximumlimiet die de NOS heeft ingesteld. Tijdens de afgelopen Olympische spelen keken 100.000 mensen tegelijkertijd de wedstrijd waterpolo voor de Nederlandse dames.

"We hebben vandaag op het hoogtepunt 121 Gbps aan wk-verkeer weggezet. Radio 1 deed ook nog eens 10Gbps." Dit leidde ertoe dat 'een netwerkbedrijf' de NOS belde met de vraag geen streams meer hun kant op te sturen. Later werd die hapering opgelost. Stekelenburg twittert na afloop van de wedstrijd: "Voor nerds: zojuist 2,3 miljoen hits per minuut op ons platform."

Internet werkte goed

Dit betekent niet dat dat iedereen vlekkeloos de wedstrijd kon volgen via de livestream. Nu.nl bericht dat een aantal websites van de NOS tijdens de eerste helft van de voetbalwedstrijd slecht of helemaal niet bereikbaar waren. Een aantal mensen klaagde via Twitter over een slecht ladende stream, maar die klachten bleven redelijk beperkt.

Het internet an sich ondervond geen enkel probleem van het aantal WK-streams. Zoals voorspeld bleef alles naar behoren werken. Eerder vandaag kwamen er berichten naar buiten dat het grote aantal voetbalkijkers via internet problemen zou veroorzaken. Verschillende providers noemden dit op voorhand al onzin.

AMS-IX heeft rustige dag

Ook de verkeersgrafiek van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) laat zien dat het maandag een relatief rustige online dag is. Er is vandaag minder internetverkeer dat via het grote internetknooppunt loopt dan afgelopen zaterdag en zondag.