De chat begint om 14.30 uur en zal duren tot ongeveer 16.00 uur. Om 15.30 uur maakt Balkenende zijn opwachting. "Heeft u vragen over bijvoorbeeld uw koopkracht, dan is dit uw kans."

In voorgaande jaren hield de NOS op Prinsjesdag ook al chatgesprekken met politici. Blijkens de logs traden daarbij met enige regelmaat storingen op. Daardoor viel vorig jaar onder meer een gesprek met Femke Halsema (GroenLinks) in het water.

Podcast

Wouter Bos zal dinsdag op zijn site een podcast (radiouitzending via internet) zetten. Volgens zijn eigen site is de PvdA-voorman daarmee 'het eerste Nederlandse Kamerlid die gaat podcasten'.

Dat klopt inmiddels niet meer. Zijn partijgenoot Peter van Heemst zette maandag al een podcast online. Van Heemst wil volgend jaar lijsttrekker van de PvdA in Rotterdam worden.

Bos is niet van plan om het bij één podcast te houden. De PvdA-leider wil 'periodiek' gaan uitzenden. Hij gaat de uitzendingen naar eigen zeggen niet alleen gebruiken om politieke boodschappen over te brengen, maar vooral om mensen deelgenoot te maken van wat hij als politicus meemaakt.