De NOS heeft Amerikakiest.nl opgetuigd als een 'crossmediaal platform' rond de ontknoping van de Amerikaanse verkiezingen, zo meldt de omroep in een persbericht. In de nacht van 4 op 5 november is de eindstrijd tussen Obama en McCain niet alleen op tv en Radio 1 te volgen maar ook op allerlei manieren via internet.

Eenmalige actie

Een van de mogelijkheden zijn live-streams van Nederland 1 en de Amerikaanse nieuwszenders Fox en CBS. Deze streams zijn eenmalig alleen in Nederland via internet te bekijken. De omroep heeft alleen de uitzendrechten voor Nederland gekocht en controleert via ip-adressen de waarschijnlijke locatie van internetkijkers. Hetzelfde mechanisme zette de NOS afgelopen zomer al in bij het streamen van beelden van de Olympische Spelen en het EK Voetbal.

Twitter

Op Amerikakiest.nl komen ook live de uitslagen per staat binnen en tussenstanden tot op lokaal niveau. Daarnaast is er een podcast door de Amerikaanse correspondenten te beluisteren. De verslaggevers bij het Republikeinse en het Democratische kamp gaan ook experimenteren met het gebruik van Twitter om in korte tekstberichten via de mobiele telefoon het nieuws te verslaan.