<p/>Het bewuste artikel heeft als datum 30/3/2001 en is vooraf geschreven in het geval dat Willem-Alexander op vrijdag afstand zou doen van de troon. Een kans hierop werd aanwezig geacht. Mocht dat inderdaad het geval zijn geweest, dan zou de NOS er snel bij zijn geweest met een actueel bericht.

Volgens een internetredacteur van de NOS is het bewuste artikel inderdaad per ongeluk op de servers terecht gekomen. "Het was niet voor publicatie bedoeld", aldus de NOS-medewerker. Het stuk is inmiddels van de server verwijderd. De nieuwssite van de NOS is onderdeel van www.omroep.nl.

De eerste alinea van het inmiddels verwijderde artikel

"Willem-Alexander heeft afstand gedaan van de troon. De grondwet bepaalt dat het koningschap bij eventueel terugtreden bij erfopvolging overgaat op de volgende kandidaat. Als eerste komt nu dus prins Johan Friso in aanmerking voor de troon. Doet ook hij afstand van zijn recht, dan is prins Constantijn aan de beurt. Na de broers van Willem-Alexander komen prinses Margriet en haar vier zonen in de lijn van de troonopvolging."