De Pulse-site stelt werknemers ook in staat om over eigen projecten te publiceren via een persoonlijk profiel. Via het profiel is het ook mogelijk om status updates weer te geven van recente werkzaamheden.

Het is de bedoeling dat de sociale bedrijfssite begin 2010 in een beperkte betafase wordt getest. Halverwege volgend jaar moet Pulse beschikbaar zijn voor het hele bedrijf als SaaS-dienst, later moet er ook een desktopversie komen. De software is gedemonstreerd op de Enterprise 2.0 conferentie in San Francisco, meldt de IDG News Service.

Integratie met Wave

Pulse is een van de vele samenwerkingssuites die bedrijven inzetten om sociale netwerksites als Facebook en Twitter te integreren met het werk. De eigen software wordt ontwikkeld om veiligheid van de software te garanderen door het binnen het bedrijf te beheren. Programma's als IBM Lotus, Socialtext en NewsGator bieden al dergelijke functionaliteit. Met NewsGator kan er bijvoorbeeld een sociaal netwerkcomponent toegevoegd worden aan Sharepoint.

Opmerkelijk is dat Novell Pulse laat integeren met Google Wave. De nieuwe samenwerkingssoftware van Google die zich nog in een onstabiele betafase bevindt. Toch is Novell niet het enige bedrijf dat flirt met Google Wave. Eerder haakten ook al SAP en Salesforce aan.

Surfnet surft Wave

Ook het Nederlandse Surfnet heeft een 'technologieverkenning' gedaan naar de mogelijkheden van Wave. Het bedrijf ziet 'veel potentie' in de technologie en concludeert dat Wave geschikt kan zijn voor het hoger onderwijs en onderzoek.